maanantai 7. huhtikuuta 2014

Valmennuksia

Meillä on nyt tiukka tahti valmennuksissa, kun Jonna kävi toissa lauantaina ja heti perään tiistaina ja tulee taas  huomenna. Lauantaina ajattelin ensin että päästäisiin jo ulos kun aurinko paistoi, mutta yöpakkaset oli jäädyttäneet kentän eikä se vielä ollut ehtinyt aamupäivään mennessä sulamaan. Mentiin siis vielä sisällä. Iltaisin on kyllä jo päässyt hyvin menemään kentällä.

Valmennuksessa alotettiin käynnissä ympyrällä väistättäen takaosaa ulos ja siitä siirtyminen raviin. Ravissa samalla tavalla takaosa ulos ja siitä siirtyminen käyntiin. Näin saatiin aktivoitua takaosaa paremmin töihin. Tästä lähdettiin jatkamaan suoralle uralle avoja ravissa. Oikeassa kierroksessa ne sujui hyvin, mutta vasemmassa kierroksessa Nana ei oikein halunnut taipua rehellisesti. Se ei taipunut niskastaan läpi vaan kampesi päätään oikealle. Tarpeeksi monta kertaa kun jumpattiin, niin alkoi sujumaan paremmin, mutta haasteellista se oli. Parin kerran jälkeen siirryttiin toisen pitkän sivun sijaan pituushalkaisijalle ja tehtiin siinä siirtyminen käyntiin avossa ja siitä takaisin raviin. Juurikin tuon taipumisongelman takia ne sujuivat myös helpommin oikeassa kierroksessa. Vasemmassa kierroksessa piti keskittyä niin paljon avon ylläpitoon, että siirtymiset kärsi.

Laukassa jatkettiin avoilla siten että toinen pitkä sivu avoa ja sitten taas pituushalkaisijalle avoa. Pituushalkaisijalla käännettiin vielä voltti keskelle avolinjaa ja jatkettiin taas avoa. Oikealle sujui hyvin, kun mä vaan muistin itse ratsastaa kunnolla joka askeleen. Vasemmalle oli taas vaikeampaa, kun Nana kääntyy vasemmassa laukassa heikommin.Se tarvii todella vahvat ulkoavut. Koska alko oleen aika haastavaa tuo avo + voltti, niin jätettiin avo pois ja tultiin vaan pituushalkaisijaa suoraan ja siitä käännettiin voltille. Se alkoi jo sujumaan, kun taas itse muistin ratsastaa. On se vaan niin vaikeeta välillä :D

Tiistaina jatkettiin taas avoilla. Nyt Nana notkistui jo vähän helpommin. Töitä sain silti tehdä ihan joka askeleella niin kuin aina, jos haluan sen kulkevan edes sinne päin. Edelleen raviavoissa vasenkierros oli haasteellisempi kuin oikea. Avojen jälkeen otettiin vähän väistöjä ravissa. Siinä taas oikea kierros oli vaikeampi eli vasemman pohkeen väistäminen. Tahti ja muoto kärsi, kun taas oikean pohkeen väistössä tahti ja muoto säilyivät. 

Laukassa tultiin ensin lävistäjälle, siitä suoristus pituushalkaisijalle siitä voltti myötälaukan puolelle ja taas suoristus ja paluu lävistäjällä uralle.Ohessa erittäin epäselvä kuva selventämään oheista selitystä :)



Alkuun oli todella vaikeeta. Lähdin liian jyrkästi kääntämään lävistäjälle, suoristus onnistui kyllä hyvin ja samoin voltti, mutta sitten loppui tila maneesissa. Jollain viidennellä kerralla pääsin takaisin kulmaan asti, kun maltoin koota vähän enemmän laukkaa ja samalla ratsastaa sitä paremmin niin Nana ei päässyt venymään karkuun. Tässä tehtävässä joutui sekä Nana että minä olemaan skarppina minne mennään ja milloin, kun suunta muuttui melkein koko ajan :) Lopussa Nana liikkui todella hyvin, kunnes äitini, joka oli katsomassa ekaa kertaa Nanaa päätti rapsuttaa kissaa kyykistymällä ja samalla katosi Nanan näköpiiristä laidan taakse, niin siitähän neiti sitten päätti tehdä asian. Se loikkasi karkuun ja hyvä tatsi hävisi. Jouduttiin sitten jonkun aikaa työstämään että saatiin se yhtä hyvin avuille takaisin. :D Lopussa Nana oli kyllä tosi kivan oloinen ja rento :D

Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa valmennusta ja kauden ekoja kisoja :D Jännittää jo valmiiksi :)







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti