keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Kisakauden startti siirtyy

Torstaina tallityöntekijä soitti mulle kesken työpäivän, että Nana vaan kuopii tarhassa koko ajan. Normaalisti se vaan hengailee ja nököttää jossain nurkassa eli jotain oli pielessä. Onneksi ei ollut töissä mitään erikoista, niin pääsin samantien starttaamaan auton tallia kohden.

Tallille tullessa kuopiminen jatkui ja oli kuulemma yltynyt entisestään. Mitattiin lämpö, 37,9 astetta, eli normaali. Käytävällä Nana vielä venytteli ihan urakalla etupäätään, jota se ei normaalisti tee. Soitettiin sitten eläinlääkärille, joka käski talutella Nanaa, yrittää saada se juomaan ja seurailemaan tilannetta.

Siinä sitten taluteltiin ja juoteltiin ja välillä annettiin Nanan lepuuttaa itseään tarhassa. Alkuun kuopiminen jatkui tarhassa, joten otin sen takaisin talutukseen. Otin sen hetkeksi sisään, kun muutkin tuli syömään niin se rauhottui ja se aamun odotettu kakka tuli karsinaan :) Kaadoin myös ruokakuppiin sille lämmintä melassivettä, jotta voin seurailla juoko se ollenkaan, kun automaattikupista on vähän vaikea tietää onko heppa juonut vai ei. Kakan jälkeen myös vesi maistui :) Sitten Nana pääsi taas tarhaan ja sitten se vaan möllötti loppuajan tarhassa. Oireet oli hävinneet kokonaan. Päätin kuitenkin pyytää vielä eläinlääkärin paikalle tarkistamaan tilanteen, ettei sitten tule mitään jälkijuttuja myöhemmin. Eläinlääkärikin totesi Nanan vaikuttavan jo normaalilta, mutta suositteli antamaan Psyllium-kuurin 2 viikkoa ja ottamaan rauhassa seuraavat päivät ja hitaasti antamaan ruokaa.

Kävin vielä illalla taluttelemassa Nanaa ja se oli ihan normaali oma itsensä, paitsi kovin nälkäinen :) Kauheesti ei kuitenkaan voinut ruokaa raukalle antaa, ettei sitten yöllä saa mitään kohtausta. Aamulla tallityöntekijä kertoi Nanan olleen jo kiukkuinen, kun oli niin kova nälkä :D Enkä yhtään ihmettele, kun torstai meni noin puolella heinäannoksella normaaliin verrattuna. Nyt Nana on jo ihan oma itsensä ja treenit jatkuu.
Kian Bamse odottelin mun kans eläinlääkäriä ja pakeni riekkuvia kakaroita mun syliin :)


Marian ja Tiian remuavat lapset Bruno ja Pedro

Jami tuli tallille juoksuttamaan Nanaa, ilme on vähän epäileväinen :D
 

Jami pääsi vielä illan päätteeksi riekkumaan Zicon kanssa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti