lauantai 26. huhtikuuta 2014

Valmennusta ja osteopatiaa

Tiistaina meillä oli taas tunti. Nana oli aiva hirveä. En ollut ratsastanut sitä itse koko pääsiäisenä, kun meidän vuokraaja kävi kaikki päivät.Ei siten ollut ihan viritetty mun avuille ja sen kyllä huomasi. Nana näytti ulos päin hetkittäin ihan hyvältä, mutta se painoi kädelle ihan koko ajan. Sain kannatella sitä kädet rakoilla koko tunnin ja mieli oli kyllä todella maassa sen jälkeen. Tunnilla tehtiin avoja ja voltteja ravissa ja laukassa sekä siirtymisiä käynti-ravi ja ravi-laukka.

Keskiviikkona koitin Nanalle kankia ensimmäistä kertaa. Aluksi se oli kovinkin ihmeissään, että mitä hänen suuhunsa oli laitettu :) Jonkun verran se aukoi suutaan ratsastuksen aikana, mutta muuten meni ihan ok. Mitenkään erityisesti se ei liikkunut niilläkään, mutta tulipahan kokeiltua, että mitä se sanoo.

Kyllähän se alkaa kouluhevoselta näyttämään, kun vaihtaa nivelet kankiin :)
Perjantaina meillä kävi osteopaatti Carita Reijonen tutkimassa ja hoitamassa Nanan. Nanalla on ollut lannerangan alueella sellainen iso jumipaikka mitä ei hieromalla ole saatu auki. Lisäksi se on ottanut oikealla takajalla jonkun verran lyhyempää askelta ja se on näkynyt selvästä mm laukassa, kun vertaa oikeaa ja vasenta laukkaa, niin se ei oikein ole jaksanut kunnolla ponnistaa sillä oikealla takajalalla.

Carita löysi kaikkea mahdollista Nanasta. Ensinnäkin selkärangan faskiat eli lihaskalvot oli todella kireät. Tämän vuoksi hieronnasta ei ole ollut mitään hyötyä, kun ne faskiat ei ole antaneet periksi. Parista paikasta taisi olla todella tiukassa, kun Nana koitti joko paeta paikalta tai purra mua, kun pidin siitä kiinni. Saatiin ne kuitenkin hyvin aukeamaan ja toivottavasti Nanan on nyt helpompi liikkua ja olla. Oikeasta takajalasta löytyi lyhentynyt jänne, jonka nimeä en nyt enää muista. Se on siinä lautasen alueella, ja sellainen joka on mukana jalan liikkeessä viemässä jalkaa eteenpäin. Sen paremmin en sitä osaa selittää. Tämä lyhentyminen kuitenkin osoittaa sen, että takajalan ongelma on ollut jo pidemmän aikaa Nanalla Jänteet kun ei ihan hetkessä lyhene. Toisaalta niitten korjaaminen on todella vaikeeta ja aika epätodennäköistä, että saataisiin takaisin normaalipituuteensa enää.

Lisäksi vasemmalta puolelta löytyi viimeinen kylkiluu, joka oli pois paikaltaan. Todennäköisesti jonkun vanhan vamman seurauksena tai sitten selkärangan faskioitten vääntämänä. Kylkiluu saatiin kuitenkin paikalleen ja rankakin takaisin uomaansa. Nyt pitäisi sitten olla pari päivää ilman satulaa ja vaan talutella sekä 1,5 viikkoa hyppäämättä, jotta selkä saa rauhassa toipua hoidosta. Uusi hoito kerta on heti mun loman jälkeen. Harmi sinänsä lähteä lomalle, kun ei ehdi koittaa että miltä se nyt tuntuu hoidon jälkeen. Meidän vuokraaja hoitaa Nanaa mun reissun ajan, niin pitää sitten siltä kysellä tuntuiko eroa :)

Todella mielenkiintoista tuo hoito ja toivottavasti Nappula alkaa kulkea paremmin. Jännityksellä jäämme odottamaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti