maanantai 6. tammikuuta 2014

Satulan vaihto

Ennen joulua kirjoittelinkin kuinka meidän satula todettiin liian kapeaksi ja se ehti jo katkaista karvoja selästä ennen kuin edes tajusin sitä. Ehdittiin siis ennen reissua testaamaan Pfiff Amaretto 3 ja toinen satula, jota en kuolemaksenikaan muista enkä kirjanpidoistani löydä :D Amaretto oli siis liian leveä ja siitä sain valmentajaltani kokeiltavaksi 2 levyisen, joka sitten taas otti rankaan kiinni, joten ei sopinut sekään.

Tässä se viikko heilahti hakiessa ja palauttaessa satuloita ennen kuin se sopiva viimein löytyi. Kokeiltiin vielä lisäksi ainakin BR koulusatula wide, Albion SL medium, Epplejeck M/MW, Thorowgood wide, E. Jeffes mediumwide ja Cliff Barsnby 3. Suurin osa oli liian matalia selkärangasta. Muutama näytti ihan hyvältä kun laittoi selkään ja vyön kiinni, mutta kun kiipesin selkään, niin ne painui rankaan kiinni, joten en voinut edes koeratsastaa. Ja se sopiva minkä katsoin ensin itse sopivaksi ja joka sitten vielä Jonnan kanssa todettiin sopivaksi oli aina niin ihana Kieffer Wien wide, 17,5" penkillä. Se oli ainut satula, jossa oli riittävän korkea säkätila. Lisäksi se oli juuri topattu ja vaan pari kertaa ollut toppauksen jälkeen käytössä, joten se on iskussa. Laitettiin kuitenkin ainakin alkuun vielä karva väliin, niin saa rauhassa selkä parantua vanhasta satulasta ja karvat kasvaa takaisin, kun ei tuu niin kovaa painetta selkään.
Uuden satulan kanssa poseeraus

Perjantaina Jonna siis kävi katsastamassa meidän kanssa satulan ja samalla vähän katsottiin, miten Nana kulkee sen alla. Se oli päässyt tosi pahasti jäykistymään kun en ollut sitä päässyt kunnolla ratsastamaan. Tallikaverimme ratsasti Nanaa kyllä hyvin joulun aikana, mutta sen jälkeen sitä ei oltukaan oikeen ratsastettu. Ei meinattu edes voltille taipua perjantaina eli oli se vaan tukossa. Lauantaina jatkoin samoilla volteilla ja sitten ne jo alkoi sujumaan. Laukassa sain oikeen käteni perjantaina ihan sairaan kipeeksi, mutta la se helpotti, kun hevonen kääntyi vähän helpommalla :) Kyllä se siten taas siitä lähtee rullaamaan, kun pääsee vaan jumppaamaan tasaisesti.

Sunnuntaina käytiin pitkästä aikaa maastoilemassa. Meillä on ihanat autottomat maastopolut peltojen keskellä, jossa pääsee turvallisesti maastoilemaan ja lisäksi hiekkatietä, jossa kulkee todella harvakseltaa autoja. Ei menty lujaa, mutta sellaista reipasta isoa ravia muutama pätkä kuitenkin. Nana selkeesti tykkäs tästä vaihtoehdosta maneesin sijaan ja samoin minä :D

Tänään sitten tehtiin taas kunnolla hommia. Puolitoista tuntia heilahti huomaamatta maneesissa. Alotettiin käynnissä takaosakäännöksillä. Ravissa tehtiin alkuun paljon voltteja, jotta sain taivutettua sitä kunnolla sisäpohkeen ympäri. Lisäksi vähän aikaa kahdeksikkoa ja avoja. Avot on kyllä Nanalla kivasti hanskassa sekä ravissa että laukassa. Toki koittaahan se aina luistaa ettei tarttis niin astua sisätakajalalla alle, mutta kunhan sille asettaa rajat, niin kyllä se tekee. Laukassa tehtiin myös voltteja alkuun, jotta saatiin se siinäkin taipumaan. Voltit meni kyllä huomattavasti jo paremmin heti alusta lähtien :) Loppuun vielä laukassa myös avoja. Loppuravit Nana meni tosi hyvin selkäänsä käyttäen ja itseään kantaen :D Jee, kyllä siitä vielä kouluhevonen kuoriutuu :)

Loppuun vielä muutamia kuvia
Nana viettää mielellään aikaa iltapäivisin mökissään

Kuikuilija



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti