sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Jonnan valmennus

Tiistaina oli siis Jonnan tunti pitkästä aikaa. Viimeksi Jonna kävi katsastamassa meidän satulan, jonka ohessa sitten myös katsottiin miten neiti liikkui. Silloin Nana oli todella jäykkä, mikä ei sinänsä ole ihme, kun sillä ei oltu päästy kunnolla ratsastamaan.

Tunnilla lähdettiin alkuun ympyrällä ravissa taivuttaan Nanaa ja avuksi vähän väistätimme takaosaa ulos. Näin saadaan se astumaan sisätakajalalla kunnolla alle.

Nanalla on oikea kylki todella jumi ja siksi se vasemmassa kierroksessa puskee ulkolavalla ja toisaalta kaatuu sisään. Oikeassa kierroksessa se ei taas tahdo taipua sisää vaan kulkee pökkelönä. Lähdettiin työstämään Nanaa volteilla siten että puoliväliin tuli aina muutaman askeleen suoristus. Näin saatiin se kantamaan hyvin itseään molemmilta puolilta.

Laukassa mentiin vuoron perään loivaa kiemuraa ja avoa pitkillä sivuilla. Siinä sama ajatus kuin volteilla, että saadaan Nana kantamaan itseään molemmista kyljistään. Tämä toimi hyvin ja Nana oli aivan loistava laukkojen jälkeen :D Alkuun Nana oli tosi raskas oikealle kädelle, mutta kun se antoi periksi, niin olisin voinut ratsastaa vaikka koko loppu yön :D Ihan huikee fiilis jäi :D Näillä eväillä taas jaksaa ens viikkoon :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti