torstai 19. joulukuuta 2013

Kuulumisia

Ompas aika vierähtänyt viime kirjoituksesta. Ollaan oltu valmennuksessa ja hieroja kävi ja ikävä kyllä myös meidän ihana vuokraajamme lopetti.
Valmennuksessa jumpattiin Nanaa takajalkojen päälle pienentämällä ympyrää ravissa ja laukassa. Oli kyllä vaikeeta molemmille. Nana oli kovin haluton jotenkin ja laittoi hanttiin. Lopuksi antoi periksi mutta töitä sai tehdä ihan sata lasissa. Seuraavana päivänä Nana oli vähän helpompi mutta vaikeeta tuntui silti olevan.
Hieroja kävi sunnuntaina ja todettiin että oikee kankku oli jumissa ja samoin sään molemmin puolin. Samalla huomattiin että meijän satula oli hangannut Nanan selkäkarvoja joten sitä ei voi enää käyttää. Päästiin siis taas satula rumbaan. Hain heti maanantaina 2 satulaa testiin, joista toinen oli liian leveä ja toinen taas liian kapea. Hain sitten ma illalla vielä meidän valmentajalta siitä leveästä satulasta yhden kapeamman ja se ainakin vaikutti selkään ok:lta. En vielä ratsastanut sitä, mutta kunhan kotiudun niin sitten testaan senkin. Nyt on sitte meidän Stubbenin Tristan 17,5" / 31 koulusatula myynnissä jos jollain on tarvetta. Edullisesti lähtee siisti satula.
Nyt tallikaverimme ratsastelee Nanaa kun itse olen reissussa joulun yli ja sitten vielä ennen uutta vuotta meille tulee uusi vuokraajaehdokas testaamaan Nanaa. Toivottavasti se tykästyy. Kyseessä on vanha tuttu, joka olisi kiva saada porukkaan mukaan. :)
Rauhallista Joulua kaikille lukijoille!

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Treeniä

Maanantaina taas alettiin treenaamaan Nanan kanssa. Se oli tosi hyvä. Jumpattiin vähän avoja ravissa ja laukassa sekä vastalaukkaa. Lopuksi vielä pitkät sivut keskilaukkaa ja lyhyille sivuille laukkavoltit. Tosi hyvää jumppaa Nanalle. Neidillä oli vauhtia kerrakseen ja ihan koko ajan ei olis jaksanut keskittyä, mutta tosi hyvä se oli kuitenkin :)
 
Tiistaina meillä oli Jonnan valmennus pitkästä aikaa. Nana oli heti alusta asti hyvin kuulolla. Ravissa tehtiin ensin voltteja, joihin puoliväliin tehtiin n. 3-5 metrin suoristus. Sillä saatiin Nana vähän paremmin tasapainoon ettei se kaatuisi sisään eikä toisaalta vaan puske ulkopohjetta vasten. Lopuksi tehtiin myös avoja ja vähän väistöjä ravissa.
 
Laukassa tehtiin samaa volttiharjoitusta ja se on kyllä todella hyvä Nanalle. Se suoristuu sillä tosi helposti, joten suosittelen kokeilemaan. Kesken laukkatreenin tuotiin tallin yksi heppa juoksutukseen maneesiin ja se ei sinänsä aiheuttanut mitään, mutta sen loimi oli todella pelottava :D Nana ei meinannut päästä siitä yli, että se loimi oli siinä laidalla. Siitä selvittiin kyllä noin kymmenen voltin jälkeen. Nana ei varsinaisesti tee mitään, mutta se väistää tai jää paikalleen katsomaan. Se pitää vaan saada siitä rauhassa ohi, ensin vähän kauempaa ja sitten pikku hiljaa lähempää. Loimipaniikista kun oltiin päästy, niin jatkettiin volteilla ja siihen perään avoa. Nana on jo aika hyvä avoissa :) Lopuksi vielä tehtiin lävistäjällä laukanvaihtoja ravin kautta. Nana pysyi aika hyvin suorana, mutta muutaman kerran koitti luikerrella johonkin suuntaan.

Valmennuksesta jäi tosi hyvä fiilis. Selkeästi huomaa, että piikit hampaissa on vaikuttanut sen menoon, koska se on nyt parempi kuin koskaan :)

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

It was little bit slippery

Talvi tuli tänään. Taivaalta sateli tosin jo eilen jotain lumentapaista valkoista ainetta. Tänään se sitten muuttui ensin rännäksi ja sitten alkoi pakastamaan ja soppa oli valmis. Kaikki tiet niin liukkaina, että hyvä kun pystyssä pysyi. Tavoitteena oli päästä tänään maastoilemaan. Se päättyi lyhyeen, kun Nana liukasteli joka toisella askeleella. Päätin sitten kääntyä 50 m jälkeen takaisin kotiin ja mennä maneesiin vähän keventelemään. Nana oli tosi hyvän tuntuinen. Ratsastuksen jälkeen pesin sen ja puin Thermatexin loimen ja Spooky-hupun Kuva (löytyy linkin takaa) tosin on jo viime kerralta. Tuo huppu on tosi kätevä kuivatukseen, kun se pysyy päällä ja pitää hepan lämpimänä. Suosittelen kaikille lämpimästi. :)

Pesun jälkeen kiersin sitten vielä kantahokit neidille, niin ei tarvi huomenna luistella. Oli muuten yksi reikä sitten niin haasteellinen että meinas kiukku tulla. Kaikki muut 7 meni suht helpolla niin tätä yhtä tuhersin varmaan puoli tuntia. Olis vaan pitänyt muistaa pyytää kengittäjää laittamaan ne.

Nana sai myös uuden loimen tänään, vaikka sanoin etten yhtään loimea sille osta. :) Ei vaan ollut sopivaa kevyttoppista sisälle niin piti ostaa. Tää on WeatherBeetan 110g sisätoppis ja alla neiti poseeraan se yllään :)


  

Vähän myös eilisestä ja perjantaista. Ma-pe olinkin Tampereella koulutuksessa. Perjantaina poikkesin tallille paluu matkalla vähän juoksuttamaan neitiä. Vuokraajamme Hanna oli kyllä hyvin hoitanut neidin liikutuksen mun koulutusreissun ajan. Eilen pääsin sitten vihdoin ja viimein oikeesti taas töihin neidin kanssa. Oli tosi kivaa, Nana oli ihanan kevyt edestä ja reipas. Tehtiin ensin vähän väistöjä ravissa, sitten avoja ja siitä vasta-asetusta. Oikeessa kierroksessa vasta-asetukset oli vaikeita selkeästi, mutta vasemmassa ne sujui hienosti. Laukassa jatkettin avoja ja lisäksi mentiin myös vastalaukkaa ensin loivalla kiemuralla ja sitten myös muutaman kerran siten että lävistäjää pitkin vaihdettiin suuntaa ja pääty vastalaukassa ja sitten takaisin lävistäjää pitkin myötälaukan suuntaan. Vähän noissa päädyissä on vielä haastetta, mutta paremmin joka kerta. Lopuksi jumppasin vielä niin että pitkät sivut keskilaukkaa ja lyhyen sivun keskelle tehtiin 10m laukkavoltti. Nämä sujuivat yllättävänkin hyvin :) Nana on ollut nyt raspauksen jälkeen tosi kiva ratsastaa. Selkeästi piikit vaikutti menoon, sillä nyt se on ollut todella tasainen edestä ja liikkunut hyvin. Jee :) Innolla odottaen tiistain valmennusta.


Nana ja Parsa yhteisellä männynrangalla järsimässä