keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Kainalot auki

Ja mahdollinen syyllinen on löytynyt. Eilen huomasin ensin, että Nanan oikea kainalo on auki. Huomasin sen, kun aloin satuloida ja katsoin satulavyötä, johon oli kuivunut vähän verta. Pelästyin kunnolla ja aloin tutkimaan asiaa. Kainalossa oli reilun 10 senttisen kolikon kokoinen alue, josta oli iho mennyt rikki. Aiemmin siitä oli hieman karvat lähteneet, jolloin laitoin karvan meidän satulavyöhön. Se ei näköjään ole sitten auttanut kuitenkaan vaan iho on päässyt hiertymään auki.

Vaihdoin meidän ihanaisen nahkavyön takaisin neopreeniseen, kun nahkavyössä on sellaiset lenkit tehty vastinhihnoja varten ja siitä jää sauma ilmeisesti painamaan kainaloa ja on täten hiertänyt kainalon auki. Nahkavyö on vaan niiiin paljon helpompi pitää puhtaana, mutta ei auta, jos se rikkoo toisen kainaloista ihon.

Lähdettiin sitten käymään maastolenkillä ja tarkoitus oli vain kävellä, koska yksi ajatus oli että Nanalla oli jotain lihasperäistä vaivaa joten on hyvä ottaa kevyesti. Maasto sujui hyvin ja jouduttiin vähän ravaamaankin lopussa ettei kastuttaisi ihan täysin kun yhtäkkiä alkoi sataa. Nana liikkui lennokkaasti ja itse eteenpäin. En tosin siltä vaatinut muuta kuin että mennään eteenpäin, joten oli varmasti helpompi liikkuakin. Raviosuus oli myös täysin suoralla, joten mitään taivutustakaan ei tullut. Maanantaina ongelma oli suurimmillaan juuri voltilla / ympyrällä. Maastolenkin jälkeen tutkin myös toisenkin kainalon, josta löytyi kaikkien ihopoimujen välistä samanlainen alue, josta on iho rikki. No nyt sitten hoidetaan noita ja toivotaan että ne paranee pian.

Nanahan on myynnissä ja meillä kävikin jo yksi ostaja, joka olisi kiinnostunut ostamaankin Nanan. Nyt vaan pitäisi saada kainalot paranemaan ja toivoa, että se oli se joka vaikutti liikkeeseen. Kyselin meidän eläinlääkäriltäkin asiaa ja se ei ainakaan vielä olisi kovin huolestunut tuosta liikkeen vastustelemisesta. Meinasi, että hyvinkin voi johtua noista rikki menneistä kainaloista, mutta aika näyttää.

Valitettavasti ei nyt ole kuvia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti