sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Valmennus 31.1.

Jonna kävi taas perjantaina. Ihanaa kun ollaan päästy normaaliin valmennusrytmiin ja täten joka viikko on päästy nyt Jonnan silmän alle. Nana oli ihan super hyvä! Ei oo vielä kertaakaan ollut mulla ollessaan niin hyvä, kun se oli perjantaina :) Ihanaa, jäi niin hyvä fiilis :D

Alussa lähdettiin vaan katsastamaan miten Nana liikkuu ja sehän lähti heti liikkumaan hyvin pyöreellä selällä kunnolla eteen. Koska maneesi oli tällä kertaa hyvin täytetty esteillä, meidän piti vähän soveltaa, että mahduttiin puikkelehtimaan niiden välistä. Katsastuksen jälkeen lähdettiin ratsastamaan pitkällä sivulla ensin avoja ravissa ja koska ne luonnistui hyvin, niin otettiin mukaan siihen vielä puolessa välissä vastataivutus. Vasemmassa kierroksessa Nanan on helpompi taipua vastataivutukseen kuin oikeassa, kun sen oikea kylki on kankeampi. Yllättävän hyvin se kuitenkin suoriutui myös oikeasta kierroksesta. 

Raskaan työn raataja
Laukassa haettiin suoruutta. Nanalla on tapana varsinkin oikeassa kierroksessa heittää takaosa sisälle, jotta sen ei tarvitsisi astua alle kunnolla. Mentiin avoja pitkällä sivulla, jolloin Nana joutui astumaan sisätakajalalla alleen. Tätä mä teen paljon yksinkin, jotta saan sen astumaan alleen. :) Nana on myös luonteeltaan vähän sellainen, että jos hän pystyy luistamaan jostain, niin se myös luistaa :) Toisaalta se on hyvä, koska on aina todella palkitsevaa kun sen saa kulkemaan kunnolla eteen. 

Lopussa tehtiin vielä ravi-laukka-siirtymisiä, jotka osoittautui yllättävän vaikeiksi :D Ihan perusasia, mutta Nana tuppaa vaan tiputtamaan itsensä raviin eikä siirtymään. Siksi ollaan näihin siirtymisiin koitettu panostaa ja keskittyä, että siirtymisistä tulisi puhtaita. Samoin myös olen koittanut olla tarkkana, että Nana jatkaa uudessa askellajissa tahdissa heti eteenpäin. Se jää helposti vähän hipsuttamaan varsinkin käynnissä. 

Kisoihin on vielä onneksi aikaa, mutta luvat on jo haettu aluetasolle, joten kisakalenteria tutkimaan :D Jotkut seurakisat olisi kiva käydä pohjalle, kun ei meillä nyt vielä niin montaa starttia pohjalla ole :D Ja varsinkin minä itse tarvitsen vähän aina itsevarmuutta kisoihin :) Innolla kisakautta odotellen :)